Succes maak je samen!

Om onze maandelijkse netwerkbijeenkomsten te kunnen organiseren hebben wij uiteraard ook heel wat Balcony Persons aan onze zijde die ons daarbij helpen. Hier stellen zij zich, na een korte introductie van ons, graag aan jou voor:


Janneke de Boer | kom tot de kern

Janneke maakt sinds 2017 deel uit van het succes van Balcony People Platform. Eerst als visual recorder, waarbij zij iedere maand live een prachtige overzichtsplaat maakte op een flip-over van de winnaar van de maandelijkse Ondernemerspitch en zijn/haar verhaal en daarmee de Ondernemerspitch in beeld bracht. Nu als ontwerpster van de PitchPoster behorende bij de Ondernemerspitch. 

Als kind was ik visueel ingesteld – ik tekende erg graag. Ik kon hele werelden scheppen in mijn fantasie, en ze dan visualiseren met stiften en potloden. Gezien mijn andere voorliefde – die voor taal – was de keuze om communicatie te studeren een logische. Van daaruit ontwikkelde ik me als zelfstandig tekstschrijver en redacteur. 

Foto: Anna Green | Portfolio Fotografie

Mijn ultieme doel is om in communicatie tot de kern te komen. Dat is voor mij de rode draad waar Fleur en Stephanie ook over spreken. Tot de kern komen deed ik met heldere en begrijpelijke taal, maar ik ontdekte een paar jaar geleden dat je dit ook (juist!) fantastisch kunt doen met beeld. Ik zag iemand live een visueel verslag maken – een verslag met woorden en tekeningen – en was meteen verkocht. Hoe gaaf is dat: tekst en beeld combineren om nog sneller en beter de essentie te vangen, en dat in een zakelijke context. Stap voor stap vormde ik mijn bedrijf om richting visuele communicatie, want hier lag mijn hart!

Toen ik de eerste stappen in visuele communicatie zette en een portfolio aan het opbouwen was, ontmoette ik Fleur tijdens een netwerkbijeenkomst. Ze vroeg me of ik het interessant zou vinden live mee te tekenen tijdens de pitches van Balcony People Platform. Dat vond ik zeker! Dus dat deed ik een aantal keer met plezier. Begin dit jaar ontwierp ik een pitchposter samen met Fleur en Stephanie. De ondernemer die pitcht krijgt deze als bijzonder en blijvend cadeau. Zo heb je als ondernemer een mooi overzicht van je kernactiviteiten, je ideale klant, je ‘why’, je kernwaarden en je call to action. Kortom: je komt tot de kern van jouw bedrijf. Ik vind het prachtig en een grote eer om een (visuele) bijdrage te mogen leveren aan het inspirerende netwerk Balcony People Platform.

Mijn man Thomas is echt een Balcony Person voor mij. Hij steunt me onvoorwaardelijk, en geeft me – gevraagd en ongevraagd 😉 – advies. Ook mijn lieve vriendinnen, ouders  en zusjes zitten altijd in mijn publiek om voor me te applaudisseren. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel mooie, warme en enthousiaste ondernemers ontmoet (zoals Fleur en Stephanie), die me motiveren en inspireren. Dat geeft me enorm veel moed en kracht.