Netwerkbijeenkomsten

Onze netwerkbijeenkomsten voor potentiële, startende en gevestigde ondernemers vinden iedere tweede donderdag  van de maand plaats van 9:30 tot 12:00 uur.

Let op: Aanmelden is, in verband met de ruimte, verplicht! Dit kan via eventbrite

Wil je meer informatie over de data van onze bijeenkomsten, de locatie of over praktische zaken, zoals parkeren en Openbaar vervoer? Klik dan hier.

De opzet & filosofie

Om elkaar als persoon beter te leren kennen vinden wij het belangrijk om oprechte interesse te tonen in de persoon achter de onderneming. Dit bereiken wij door een informele setting te creëren waarbij men vervolgens met elkaar in gesprek gaat over waarden die horen bij en passen binnen de filosofie van het zijn van Balcony People en door ruimte te bieden om ongedwongen te netwerken.

Het zijn van een Balcony Person is het zijn van een support system. Iemand die oprecht enthousiast wordt van de ondernemersgeest van anderen en waar nodig aanspoort of constructieve feedback levert zodat plannen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Het is onze overtuiging dat het leren kennen van de persoon achter de onderneming vanzelf leidt tot nieuwe potentiële klanten, maar belangrijker: tot ambassadeurs van jouw bedrijf en partners om mee samen te werken.

Wij willen graag dat onze netwerkbijeenkomsten écht toegankelijk zijn. Dat betekent dat we geen lidmaatschap of verplichte aanwezigheid hanteren, maar een lage toegangsprijs per persoon per bijeenkomst.

Iedereen die deze filosofie aanspreekt is meer dan welkom! Dit geldt dus ook voor bedrijfsleiders en vertegenwoordigers uit het MKB. Wij hanteren geen maximaal aantal ondernemers per branche of beroepsgroep. Juist omdat wij er in geloven dat iedere ondernemer een eigen doelgroep heeft en daarmee dus zijn of haar eigen klanten aantrekt.

Houdt er rekening mee dat er foto’s worden gemaakt tijdens de bijeenkomsten die op social media gebruikt kunnen worden als promotiemateriaal. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit aangeven bij jouw aanmelding op eventbrite. 

Het programma:

 

Gastspreker

Iedere bijeenkomst geeft er een ondernemer een interactieve presentatie of deelt hij of zij zijn of haar expertise die relevant is met betrekking tot ondernemen in de breedste zin van het woord met als doelgroep mannelijke en vrouwelijke potentiële, startende en gevestigde ondernemers. Te denken valt aan het voeren van een administratie, belastingzaken, het opstellen en gebruik van algemene voorwaarden of bijvoorbeeld het gericht inzetten van marketing.

Lijkt het je leuk om een keer gastspreker te zijn, neem dan contact met ons op!

 

Ondernemerspitch

Bij netwerken hoort pitchen. Wie is je ideale klant (doelgroep), voor welk probleem of welke behoefte lever jij een oplossing en hoe brengt je dat zo beknopt en concreet, maar helder mogelijk over? Veel netwerkbijeenkomsten staan in het teken van pitchen. Iedere ondernemer komt aan het woord en nadat iedereen zijn of haar pitch heeft uitgesproken wordt er gekeken wie en hoe men elkaar kan helpen bij zijn of haar zoekvraag.

Onze opzet is nét even anders. We hebben een vol programma, doordat we ook informatie aan jou als ondernemer willen meegeven in de vorm van de gastspreker. Bij ons staat de ondernemer zelf in de spotlight en willen we de ondernemer achter het bedrijf beter leren kennen. Hiervoor hebben wij ruimte om te netwerken en gaan we aan de slag met brainstormsessies.

Maar ook wij weten het belang van een goede pitch. Daarnaast willen wij iedere ondernemer een podium bieden. Het onderdeel Gastspreker richt zich namelijk echt op ‘ondernemen in de breedste zin van het woord’. Iedere ondernemer de kans bieden op het houden van een pitch biedt iedere ondernemer dat podium. Maar hoe kun je nou nog net even een extra twist geven aan zo’n pitch. Dat het niet alleen interessant is om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken.

Door de pitch in beeld te brengen!

Janneke de Boer |  Kom tot de kern heeft een prachtige PitchPoster ontwikkeld met daarop de belangrijkste zaken waarvan wij denken dat die echt niet mogen ontbreken in een goede pitch.

Iedere maand houdt één ondernemer de Ondernemerspitch van maximaal 5 minuten. Samen met de betreffende ondernemer wordt de PitchPoster ingevuld en een gedrukte versie van de PitchPoster wordt tijdens de bijeenkomst onthuld. Deze Pitchposter kan gebruikt worden voor marketing- en social mediadoeleinden.

 

Brainstormsessie

Interactief, elkaar beter leren kennen en helpen bij vraagstukken. Dat vraagt om een brainstormsessie. Iedere maand staat er één managementboek op gebied van ondernemen centraal. Hieruit wordt een opdracht gekozen en voorgelegd om in kleine groepjes uit te voeren. Door met elkaar in gesprek en aan de slag te gaan, leer je elkaar niet alleen kennen, maar kun je elkaar ook direct helpen door mee te denken, ideeën aan te dragen en dus een sparringpartner voor elkaar te zijn.

Na afloop is er nog een plenaire terugkoppeling en wanneer je ons van inspirerende feedback voorziet over onze netwerkbijeenkomsten maak je ook nog eens kans om een exemplaar van het betreffende boek te winnen.

 

Netwerken

Ook is er iedere bijeenkomst gelegenheid om te netwerken met de andere aanwezigen. Kom je toch tijd te kort? Er is gelegenheid om na afloop met elkaar te blijven lunchen en wil je direct met elkaar ideeën uitwerken? Dan kun je na de lunch gewoon meteen aan het werk bij RosoeFood.